https://sputnik.tj/20211201/behtarin-roh-omoda-kardan-tukhm-1043861672.html
Беҳтарин усули омода кардани тухм
Беҳтарин усули омода кардани тухм
Sputnik Тоҷикистон
Тухм - беҳтарин манбаъи сафеда дар феҳристи ғизоҳои сафедадор мебошад, он ба осонӣ ҳазм мешавад ва таркиби идеалии аминокислотаҳо дошта, аз гӯшт ҳам муфидтар аст
2021-12-01T13:02+0500
2021-12-01T13:02+0500
2021-12-01T16:40+0500
тандурустӣ
роҳ
тухми мурғ
фурӯшу пухтани ғизо
https://cdnn1.img.sputnik.tj/img/07e5/07/1e/1041315993_0:43:2047:1194_1920x0_80_0_0_9b7b012094c2eb0d795d54942e969c26.jpg
ДУШАНБЕ, 1 дек — Sputnik. Ғизошинос, гастроэнтеролог, блогнависи кулинарӣ Нурия Дианова дар бораи манфиатҳои яке аз маъмултарин ғизои субҳона сухан гуфт. Тухм маҳсулоти серғизо мебошад, гуфт духтур. Ба гуфти ин ғизошинос, зардии тухм аз летситин бой аст, ки ба чашмон таъсири мусбат дораду аз витамини А низ ғанӣ буда, дигар навъи микроэлементҳо низ дорад.Дар баробари ин тухмро бадани инсон вобаста ба усули пухтанаш ҷазб мекунад. Ба қавли Дианова, аз ҳама зуд омлет, каме мушкилтар тухми бепӯст ҷӯшонидашуда, тухми пухташуда ҳамчун як қисми сэндвич бо иловаҳои гуногун бадтар ҳазм мешавад.Рустание, ки ҷисми инсонро пок мекунадТухми ҷӯшонидашуда низ мушкил ҳазм мешавад ва ин рӯйхатро тухми хом ба анҷом мерасонад, ки аз ҳама бадтар дар ҷисми инсон ҳазм мешавад.
https://sputnik.tj/20211126/oqibat-noguvor-istemol-makaron-1043784466.html
Sputnik Тоҷикистон
info@sputnik.tj
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Тоҷикистон
info@sputnik.tj
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Хабарҳо
tg_TJ
Sputnik Тоҷикистон
info@sputnik.tj
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.tj/img/07e5/07/1e/1041315993_180:0:1997:1363_1920x0_80_0_0_4afd9673640af97504be0efb82a12e43.jpgSputnik Тоҷикистон
info@sputnik.tj
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
тухм, сафеда, пухтан, роҳ,
тухм, сафеда, пухтан, роҳ,
Беҳтарин усули омода кардани тухм
13:02 01.12.2021 (Навсозишуда: 16:40 01.12.2021) Тухм беҳтарин манбаъи сафеда дар феҳристи ғизоҳои сафедадор мебошад, он ба осонӣ ҳазм мешавад ва таркиби идеалии аминокислотаҳо дошта, аз гӯшт ҳам муфидтар аст
ДУШАНБЕ, 1 дек — Sputnik. Ғизошинос, гастроэнтеролог, блогнависи кулинарӣ Нурия Дианова дар бораи манфиатҳои яке аз маъмултарин ғизои субҳона сухан гуфт.
Тухм маҳсулоти серғизо мебошад, гуфт духтур.
"Аз ҷиҳати таркиб тухм, бешубҳа, манбаъи витаминҳои муфид аст. Он беҳтарин манбаи сафеда дар феҳристи ғизоҳои сафедадор мебошад, ҳазми он ба таври идеалӣ осон аст ва таркибаш аминокислотаҳо дорад, ҳатто аз гӯшт ҳам беҳтар аст", - шарҳ дод Нурия Дианова дар мусоҳиба бо радиои Sputnik.
Ба гуфти ин ғизошинос, зардии тухм аз летситин бой аст, ки ба чашмон таъсири мусбат дораду аз витамини А низ ғанӣ буда, дигар навъи микроэлементҳо низ дорад.
Дар баробари ин тухмро бадани инсон вобаста ба усули пухтанаш ҷазб мекунад.
Ба қавли Дианова, аз ҳама зуд омлет, каме мушкилтар тухми бепӯст ҷӯшонидашуда, тухми пухташуда ҳамчун як қисми сэндвич бо иловаҳои гуногун бадтар ҳазм мешавад.
Тухми ҷӯшонидашуда низ мушкил ҳазм мешавад ва ин рӯйхатро тухми хом ба анҷом мерасонад, ки аз ҳама бадтар дар ҷисми инсон ҳазм мешавад.