https://sputnik.tj/20220125/kadom-nushoki-pir-namekunad-1045145769.html
Нӯшеду ҷавон бимонед: кадом нӯшокӣ пир намекунад
Нӯшеду ҷавон бимонед: кадом нӯшокӣ пир намекунад
Sputnik Тоҷикистон
Дар шумораи охирини ғизо ва парҳез, маводе нашр шудааст, ки дар бораи хосиятҳои маҳсулоте, ки ҷавониро дароз мекунад, сӯҳбат мекунад
2022-01-25T21:00+0500
2022-01-25T21:00+0500
2022-01-26T12:04+0500
тандурустӣ
чой
оби нӯшокӣ
https://cdnn1.img.sputnik.tj/img/07e6/01/19/1045142332_0:98:1921:1178_1920x0_80_0_0_92f881fc7aa975bb19ff45b5b51e32e6.jpg
ДУШАНБЕ, 25 янв — Sputnik. Баъзе маҳсулот пиршавиро суст мекунанд. Дар бораи яке аз онҳо дар нашрияи "Eat This, Not That" гузориш шудааст. Ба гуфти ғизошиноси амрикоӣ Кортни Д'Анҷело мегӯяд, чойи сабз беҳтарин воситаи пешгирикунандаи пиршавӣ буд ва боқӣ хоҳад монд. Ин пизишк шарҳ дод, ки ин чой чӣ манфиате дорад.Бо вуҷуди ин ғизошинос қайд кард, ки ҳангоми истифодаи ҳатто маҳсулоти муфидтарин, шумо бояд меъёри истеъмоли онро донед. Вай тавсия медиҳад, ки чойи сабзро сӯистифода накунед, зеро он дорои кофеин аст, ки истифодаи аз ҳад зиёди он ба системаи асаб таъсири манфӣ мерасонад. Панҷ роҳе, ки кори мағзи сарро беҳтар мекунадЧойи сабз ба биниш ва саломатии устухонҳо таъсири мусбӣ дошта, инчунин аз бемориҳои системаи дилу раг ва диабети навъи 2 пешгирӣ мекунад.Хатари чой барои устухонҳо
https://sputnik.tj/20211211/choyi-sabz-chi-foida-1044087947.html
Sputnik Тоҷикистон
info@sputnik.tj
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Тоҷикистон
info@sputnik.tj
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Хабарҳо
tg_TJ
Sputnik Тоҷикистон
info@sputnik.tj
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.tj/img/07e6/01/19/1045142332_0:0:1707:1280_1920x0_80_0_0_eac46a6262e97fbc4b51f1f05eaf063a.jpgSputnik Тоҷикистон
info@sputnik.tj
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
нӯшокӣ, ҷавонӣ, пиршавӣ
Нӯшеду ҷавон бимонед: кадом нӯшокӣ пир намекунад
21:00 25.01.2022 (Навсозишуда: 12:04 26.01.2022) Ғизошиноси амрикоӣ нӯшокиеро ном бурд, ки инсонро ҷавон нигоҳ медорад. Он нӯшокии маъмулии тоҷикон ба шумор меравад
ДУШАНБЕ, 25 янв — Sputnik. Баъзе маҳсулот пиршавиро суст мекунанд. Дар бораи яке аз онҳо дар нашрияи "Eat This, Not That" гузориш шудааст.
Ба гуфти ғизошиноси амрикоӣ Кортни Д'Анҷело мегӯяд, чойи сабз беҳтарин воситаи пешгирикунандаи пиршавӣ буд ва боқӣ хоҳад монд. Ин пизишк шарҳ дод, ки ин чой чӣ манфиате дорад.
"Чойи сабз аз антиоксидантҳо бой аст, ки манфиатҳои зиёде ба саломатӣ доранд. Бахусус онҳо низоми масуниятро тақвият медиҳанд ва синтези коллагенро бармеангезанд, ки ба ин васила пӯстро ҷавонтар мекунад".
Бо вуҷуди ин ғизошинос қайд кард, ки ҳангоми истифодаи ҳатто маҳсулоти муфидтарин, шумо бояд меъёри истеъмоли онро донед.
Вай тавсия медиҳад, ки чойи сабзро сӯистифода накунед, зеро он дорои кофеин аст, ки истифодаи аз ҳад зиёди он ба системаи асаб таъсири манфӣ мерасонад.
Чойи сабз ба биниш ва саломатии устухонҳо таъсири мусбӣ дошта, инчунин аз бемориҳои системаи дилу раг ва диабети навъи 2 пешгирӣ мекунад.