https://sputnik.tj/20210307/kharobshavi-dieta-mahsulot-1032961551.html
Барои хароб шудан, чӣ бояд хӯрд?
Барои хароб шудан, чӣ бояд хӯрд?
Sputnik Тоҷикистон
Коршинос таъкид мекунад, ки бояд дуруст хароб шуд ва танҳо маҳсулоти колорияшон паст такя накард 07.03.2021, Sputnik Тоҷикистон
2021-03-07T15:28+0500
2021-03-07T15:28+0500
2021-04-06T14:49+0500
тандурустӣ
ҳамаи хабарҳо
дар ҷаҳон
маҳсулот
https://cdnn1.img.sputnik.tj/img/07e5/02/03/1032751384_0:87:1281:807_1920x0_80_0_0_f0cb71983ff9c2cda9a6f026ab41419d.jpg
ДУШАНБЕ, 7 мар — Sputnik. Кадом сабзавот воқеан барои кам кардани вазн кӯмак мекунад? Ба ин суол коршиноси рус, парҳезшинос Екатерина Бурляева дар мусоҳиба бо "Российская Газета" посух гуфт.Вай қайд кард, ки таррак, бодинҷон, бодиринг, помидор ва кабудӣ ба зуд сер шудан мусоидат мекунанд, дар ҳамин ҳол дар таркибашон об ва клетчатка зиёд асту калориянокиашон кам мебошад.Пизишк огоҳӣ медиҳад, ки танҳо аз ин анвои маҳсулот барои харобшавӣ истифода кардан, комилан ғалат аст."Дар асл, ҳамаи маҳсулоте, ки барои харобшавӣ таъин карда мешаванд, кӯмаки зиёд намерасонанд. Танҳо ба онҳо такя кардан, хатост", - қайд кард Бурляева.Бо хароб шудан ва зарар нарасонидан ба саломатӣ, диетолог маслиҳат додааст, ки дар парҳез тавозуни сафедаҳо, чарбҳо ва карбогидратҳо риоя шавад.Мутахассис грейпфрут ва занбурӯғҳоро намунаи дурусти хӯроки парҳезӣ номид: онҳо миқдори ками калория доранд ва агар дуруст онҳоро истифода кунем, метавонем ба натиҷае расем.
https://sputnik.tj/20210129/Norasoi-vitamin-marg-koronavirus-1032718837.html
Sputnik Тоҷикистон
info@sputnik.tj
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Тоҷикистон
info@sputnik.tj
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Хабарҳо
tg_TJ
Sputnik Тоҷикистон
info@sputnik.tj
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdnn1.img.sputnik.tj/img/07e5/02/03/1032751384_53:0:1192:854_1920x0_80_0_0_3cd5cdce9072d9d3f1fb9032909dc882.jpgSputnik Тоҷикистон
info@sputnik.tj
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
тандурустӣ, ҳамаи хабарҳо, дар ҷаҳон, маҳсулот
тандурустӣ, ҳамаи хабарҳо, дар ҷаҳон, маҳсулот
Барои хароб шудан, чӣ бояд хӯрд?
15:28 07.03.2021 (Навсозишуда: 14:49 06.04.2021) Коршинос таъкид мекунад, ки бояд дуруст хароб шуд ва танҳо маҳсулоти колорияшон паст такя накард
ДУШАНБЕ, 7 мар — Sputnik. Кадом сабзавот воқеан барои кам кардани вазн кӯмак мекунад? Ба ин суол коршиноси рус, парҳезшинос Екатерина Бурляева дар мусоҳиба бо "Российская Газета" посух гуфт.
Вай қайд кард, ки таррак, бодинҷон, бодиринг, помидор ва кабудӣ ба зуд сер шудан мусоидат мекунанд, дар ҳамин ҳол дар таркибашон об ва клетчатка зиёд асту калориянокиашон кам мебошад.
Пизишк огоҳӣ медиҳад, ки танҳо аз ин анвои маҳсулот барои харобшавӣ истифода кардан, комилан ғалат аст.
"Дар асл, ҳамаи маҳсулоте, ки барои харобшавӣ таъин карда мешаванд, кӯмаки зиёд намерасонанд. Танҳо ба онҳо такя кардан, хатост", - қайд кард Бурляева.
Бо хароб шудан ва зарар нарасонидан ба саломатӣ, диетолог маслиҳат додааст, ки дар парҳез тавозуни сафедаҳо, чарбҳо ва карбогидратҳо риоя шавад.
Мутахассис грейпфрут ва занбурӯғҳоро намунаи дурусти хӯроки парҳезӣ номид: онҳо миқдори ками калория доранд ва агар дуруст онҳоро истифода кунем, метавонем ба натиҷае расем.