ДУШАНБЕ, 26 ноя — Sputnik. Ғизошинос Анастасия Гаврикова изҳор дошт, ки истеъмоли ҳаррӯзаи макарон метавонад боиси синдроми рӯдаҳо, бемориҳои аутоиммунӣ ва мушкилоти пӯст шавад.
Қоидаи асосӣ ҳангоми омода кардани ғизои парҳезӣ ин аст, ки барои пешгирии оқибатҳои хатарнок кумак кунад, гуфт Гаврикова.
Агар шумо ҳар рӯз макарон бихӯред, масалан, шумо моддаҳои ғизоии дар донаҳо мавҷудбударо (марҷумак, биринҷи қаҳваранг, квиноа) ба даст намеоред.
Агар шумо макаронро дӯст доред - санҷед, ки оё шумо бо низоми ҳозима ё системаи иммунии худ мушкилот доред, пӯстатон чӣ гуна аст, оё шумо вазни зиёдатӣ доред ё не.
Агар ягон мушкилот вуҷуд надошта бошад, метавонед макаронҳои гандумии муқаррариро истифода баред, аммо на беш аз меъёр.
Ғизошинос афзуд, ки макаронҳои беглютен бояд ҳамроҳ бо нахӯди сабз, нахӯд ва ҷуворимакка пухта шаванд.
Қаблан ғизошинос Наталя Круглова маҳсулотеро номбар карда буд, ки дар зимистон табъи инсонро хуш мекунанд.
Ба гуфти ӯ, ба ин гуна маҳсулот йогурт, панир ва шири судаи ферментӣ дохил мешаванд.
Барои онҳое, ки бо ягон сабаб аз ин маҳсулот парҳез мекунанд, коршинос тавсия додааст, ки кунҷит ва моҳии хурд бихӯранд.